Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újságcikk 2010.03.24.

2010.03.24

Új játszóteret építünk gyermeknapra
 

Civil kezdeményezés eredményeként a Verőcéért Alapítvány, a Verőcei Gyermekekért Alapítvány, a Verőcei Óvodáért Alapítvány összefogásával és szervezésében, valamint a Verőcei Képviselő-testület jelentős támogatásával (alapítványonként 5-5 millió forintos hozzájárulás – lásd Képviselő-testület 69/2010.(03.09) számú határozatát) gyermekeink legnagyobb örömére új játszótér épül a focipálya mellett.

 

A több mint 20 millió Ft-os beruházást adományokból, támogatásokból és sok társadalmi munkával szeretnénk megvalósítani.

 

Ezek a számok és száraz adatok csupán, de mennyi minden van mögöttük.Például – szerencsére – nagyon sok gyerek, a 14 év alatti korosztályból több mint ötszázan, akik játszani szeretnének. A tornacsarnok megépülése után az óvoda kertje szűkösnek bizonyult, ezért az ovis csoportoknak is szükségük van egy külső játszó területre.

 

Most közös összefogással megújul, teljesen átalakul a focipálya melletti játszótér.

A közterületen már nem használható játékokat lebontjuk, és teljes tereprendezés után helyükön egy korszerű, sokféle kézség- és képességfejlesztésre alkalmas játszóteret alakítunk ki, a DMRV támogatásával ivókutat helyezünk el.

 

A bekerített, zárható, 800 m²-es területen 2 különálló, komplex játszóvár (csúszdákkal, többféle mászókával, forgórészekkel, cső- és kötélalagúttal) várja majd a gyerekeket – az egyik az 5–12 éveseket, a másik az 5 évesnél fiatalabbakat. Nem hiányozhatnak a térről a hinták sem, lesz 3 ülőkés (két lapülőke + 1 bölcsőülőke) hinta, mellette egy „bandahinta” (3-4 gyerek is hintázhat egyszerre vagy akár az egész család) és körhinta is. A rugós játék pedig elsősorban a kicsiket várja majd.

 

Az új játékok minden szempontból megfelelnek az európai uniós követelményeknek, a gyártó pedig 10 évig garanciát vállal értük. A speciális, préselt, ragasztott faelemek jól bírják az időjárás viszontagságait, a kerekített, műanyag és gumiborítású játékok pedig biztonságosak.

 

Az átadásukig azonban még nagyon sok a tennivaló. A már elkészült látványtervek jól mutatják, mennyi munkára van még szükség, hogy gyermeknapon, 2010. május 29-én, birtokba vehessék a gyerekek új helyüket.

 

Reményeink szerint sikerül megbirkóznunk a feladattal, ha ön, önök is segítenek. A Verőcei Tükör nyújtotta nyilvánosság lehetőségét is megragadva, kérjük és várjuk mindenki segítségét! Mert együtt, közösen, meg tudjuk építeni a játszóteret!

 
Amiben Ön is segíthet :
 

2010. április 17., szombat, 10 óra: Régi játszótéri eszközök lebontása, árverezése

(Esőnap: 2010. április 18.) Ezek a játékok egy ház udvarán még remek szolgálatot tehetnek a családnak, ezért nyilvános licitet hirdetünk az eszközökre, ahol bárki megvásárolhatja azokat. Az ebből befolyt pénzt a játszótérre fordítanánk. (Az árverezéshez szükséges engedélyt a képviselő-testület remélhetőleg az áprilisi ülésén megadja.)

 

2010. április 24., szombat, 10 óra: Tereprendezés – növényültetés (Esőnap: 2010. április 25.)

Szeretnénk rendbe tenni a sportpálya környékét is, ezért kérjük, hogy metszőollót, kapát, ásót, talicskát hozzanak magukkal!

 
2010. április 26–30.: A szegélykövek lerakása, burkolat kialakítása
2010. május 10–16.: A játékok összeszerelése
2010. május 15–16.: Az ütéscsillapító homok, sóderalap elrendezése

2010. május 17.: Az új kerítés, padok, asztalok, szemetesek elhelyezése

2010. május utolsó hete: A játszótér minősítése
2010. május 29. Átadás – gyermeknap
 

Minden segítséget szívesen veszünk, pénzadományt, kétkezi munkát és adója 1%-ának felajánlását is.

 

Pénzadományt gyűjtő dobozokat helyeztünk el az orvosi rendelőben, a Dunakanyar Gyógyszertárban, a Stedra Zöldségesnél, a Csillag Húsboltban, a CBA-ban, az Óvodában, a Vén Duna Cukrászdában.

(Ha támogatása után adójóváírást kíván igénybe venni, támogatását kérjük, személyesen vagy a bankon keresztül juttassa el hozzánk, a kizárólag az erre a célra nyitott számlaszámra: Verőcéért Alapítvány 66000145-11082644 játszótér)

 

Az 1%-os felajánláshoz megadjuk a szükséges adatokat:

  • Verőcéért Alapítvány adószáma: 18686579-1-13
  • Verőcei Gyermekekért Alapítvány adószáma: 18712830-1-13
  • Verőcei Óvodáért Alapítvány adószáma: 18685839-1-13
 

Bővebb információt és folyamatos tájékoztatást a weboldalon talál: www.verocejatszoter.eoldal.hu és veroceert@invitel.hu, valamint Greff Katalintól a 06-30-332-38-72-es telefonszámon érdeklődhet.

 
Számítunk Önre, és előre is köszönjük segítőkészségét!
 
Greff Katalin
Gyergyai Krisztina
Fuchs Krisztina
Verőcéért Alapítvány
Verőcei Gyermekekért Alapítvány
Verőcei Óvodáért Alapítvány
 
 
 
 
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.